El Castell de Montesquiu

No és fins a mitjan del segle XIV, però, quan l'actual castell passa, de ser un casalot destinat a la defensa, a convertir-se en una residència fortificada. Arnau Guillem de Besora és el primer del seu llinatge que habita el castell.

Al segle XVII, Lluís Descatllar, tot i residir a Barcelona, amplia i ennobleix el casal. A ell es deu la construcció de la capella actual i l'ampliació del sector Nord-Est, a més d'altresactuacions que van significar un important canvi en la imatge global de l'edifici.


Al principi del segle XX, Emili Juncadella, figura representativa de l'alta burgesia del moment, dóna a l'antic casal l'aparença de castell que té en l'actualitat i el completa amb els jardins. Però la reforma de Juncadella oculta molts vestigis de l'evolució i ampliacions anteriors de l'edifici.

Actualment, i després d'una intervenció que ha conservat els testimonis arquitectònics més significatius dels diversos períodes, el castell ha recuperat el seu lligam amb el territori i s'ha integrat en el conjunt del parc.

El Castell de Montesquiu acull exposicions, un punt d'informació del territori i organitza activitats de descoberta del territori i del medi natural.

El pis superior del Castell de Montesquiu s'ha condicionat i equipat recentment com a Centre de Recursos amb l'objectiu de què es puguin desenvolupar convencions, conferències, cursos o reunions de treball, tant per part d'empreses com entitats o organismes, ja siguin públics o privats.

Visites guiades a les dependències del castell:
Entrada infantil, fins 12 anys: gratuït
Entrada per a joves de 12 a 18 anys: 2,00 EUR
Entrada normal, de 15 a 65 anys: 3,50 EUR
Entrada per a persones majors de 65 anys: 2,50 EUR
Entrada per a grup (de 20 a 40 persones): 1,50 EUR per persona
Entrada amb descompte carnet jove o carnet d¿estudiant (fins a 25 anys): 2,00 EUR

Informació i reserves: 
Tel. 938 529 234 / 938 529 90
A/e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
Horari: d'octubre a maig: dissabtes i festius d'11 a 14 h; juny i setembre: dissabtes i festius d'11 a 14 h i de 16 a 19 h; juliol i agost: feiners d'11 a 14 h i dissabtes i festius d'11 a 14 h i de 16 a 19 h. Visites concertades per a grups.

Imprimeix