Marxa Nòrdica 2017

Des del Parc del Castell de Montesquiu es dóna impuls a aquest projecte. El seu objectiu principal és descobrir racons singulars de la vall del Ges, Orís i Bisaura tot practicant aquest saludable esport. Totes les sortides són matinals de diumenge. La distància dels itineraris varia entre 8 i 13 km i les sortides tenen una durada de 3 a 4 hores. Amb les rutes que us proposem visitarem indrets que formen part dels municipis de la vall del Ges, Orís i Bisaura.


INFORMACIÓ GENERAL

HORARI DE TOTES LES SORTIDES: 

Preu per sortida: 4€ 
Requisits: cal dur calçat i roba còmode, aigua i esmorzar.
Si no teniu bastons específics de marxa nòrdica, nosaltres us en proporcionem

8.15h pels que no han fet mai marxa nòrdica
8.45 h pels que ja han fet marxa nòrdica

      

INSCRIPCIÓ PRÈVIA IMPRESCINDIBLE A: www.tincticket.com/marxanordica2017

MÉS INFORMACIÓ:
Parc del castell de Montesquiu
Tel. 938 529 234 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 


CALENDARI DE SORTIDES 2017

12 de MARÇ
Baumes dels Ferrers, Morro del Quer i tombes del faig

El morro del Quer és un mirador natural situat a més de 1200 m d’altura, ens ofereix unes vistes fantàstiques del Bisaura, el veïnat de Llaés, amb el castell i les Baumes, i una panoràmica de 360º des del Montseny fins al Ripollès i la Cerdanya, passant pel Pedraforca i el Cadí. També visitarem les Tombes del Faig, un avenc de restes neolítiques.

Punt de trobada: Santa Maria de Besora, (davant de l’Ajuntament)
Distància: 11.56 km
Desnivell: 377 m


26 de MARÇ
Serrat Alt i castell dels Torelló

El castell dels Torelló o castell dels moros, del qual ara només trobem les ruïnes, data del segle VII i està situat dalt d’un turó, a 781 m d’altitud. La ruta que us proposem passa pel castell dels Torelló i puja fins el Serrat Alt des d’on podem admirar un bell paisatge de la vall del Ges i la plana de Vic.

Punt de trobada: Sant Vicenç de Torelló, plaça de l’Ajuntament
Distància: 7.5 km
Desnivell: 320 m


9 d’ABRIL
Sant Salvador de Bellver des d’Orís

La ruta creua els boscos, conreus i masies d’Orís i s’enfila fins arribar a la capella romànica de Sant Salvador de Bellver, des d’on gaudirem d’unes vistes panoràmiques esplèndides.

Punt de trobada: Can Branques, Orís (davant de l’Ajuntament)
Distància: 8.5 km
Desnivell: 365 m


30 d’ABRIL
Sant Bartomeu de Covildases des del coll de Bracons

Ens endinsem a la zona de Vidrà on destaquen les fagedes, rouredes i prats montants, com també les diverses fonts i salts d’aigua. La ruta ens porta a la bonica ermita de Sant Bartomeu de Covildases del segle XII, envoltada de rics prats de pastura i un dels punts d’ascensió al mític cim del Puigsacalm.

Punt de trobada: Torelló, aparcament del Mercat Municipal
Distància: 8 km
Desnivell: 330 m


14 de MAIG
Volta a la Coromina pel camí Vora Ter

Un passeig llarg i ple d’arbres enllaça el santuari de Rocaprevera amb Torelló. Des del santuari accedim al puig de les Tres Creus, des d’on podem gaudir d’unes àmplies vistes de la vall del Ges i de la plana de Vic. D’aquí baixarem fins a la casa gran de la Coromina i agafarem el camí Vora Ter per tornar de nou al santuari.

Punt de trobada: Torelló, santuari de Rocaprevera
Distància: 9.5 km
Desnivell: 183 m


28 de MAIG
Del castell de Montesquiu a la serra de Bufadors

La ruta surt del municipi de Montesquiu i planteja una volta circular pel Parc del castell de Montesquiu per tal de descobrir-ne els racons més destacats. El camí transcorre pel coll de Tres Pals fins arribar a la falda de la Serra dels Bufadors i tornar pel Torrent de les Dous i Planeses.

Punt de trobada: castell de Montesquiu (aparcament)
Distància: 13.60 km
Desnivell: 530 m


11 de JUNY
Forat Micó

El Forat Micó és el punt de pas del riu Ges entre les serres de Bellmunt i de Curull. El camí que hi passa porta de Sant Pere de Torelló a Vidrà. La ruta circular que proposem ressegueix, de pujada, el riu Ges per la seva banda esquerra passant per la casa de La Vall fins arribar al salt d’aigua de l’antic molí del Salt de Salgueda; de baixada, torna per la banda dreta del riu i passar per les cases d’Espaulella i de Rabassola.

Punt de trobada: Torelló, aparcament del Mercat Municipal
Distància: 13 km
Desnivell: 495


25 de JUNY
Serra de la Cogulera - Saderra

Partirem de  Sant Quirze i resseguirem la serra de Cogulera fins al Puig Juí, des d’on gaudirem d’unes vistes magnífiques de Santa Maria de Besora, de la serra dels Bufadors, del castell de Besora i del Pirineu, al fons. Baixarem per les Gargantes fins a Saderra i des d’aquí remuntem el riu Ter per tornar de nou a Sant Quirze.

Punt de trobada: Sant Quirze de Besora (plaça Bisaura)
Distància: 12,50 Km
Desnivell: 610 m


9 de JULIOL
La Grevolosa i la serra de Llancers

Des del coll de Bracons resseguim part de la serra de Llancers la qual deixem per baixar al bosc de la Grevolosa, una fageda amb arbres d’alçades imponents on les arrels dibuixen figueres fantasmagòriques sobre un terra atapeït de fulles, i confereixen a l’indret un aspecte de conte de fades.

Punt de trobada: Torelló, aparcament del Mercat Municipal
Distància: 8.3 km
Desnivell: 434 m


23 de JULIOL
Llaés, baumes del Teixidor i Mare de Déu de la Cau

La ruta que us presentem recorre uns paratges preciosos. Comença a Llaés, just al peu del castell i segueix cap a la Bauma del Teixidor. Un cop allí ens enfilarem fins l’ermita de la Mare de Déu de la Cau per tornar de nou al castell de Llaés.

Punt de trobada: Santa Maria de Besora, davant de l’ajuntament
Distància: 10,40 km
Desnivell: 512 m


24 de SETEMBRE
Del castell de Montesquiu al castell de Besora

Un itinerari circular ens descobrirà les restes del castell de Besora, centre històric del territori, i des del Pla del revell gaudirem d’unes vistes precioses dels Pririneus, el Pedraforca, el Puigmal, la serra de Bellmunt i el Montseny.

Punt de trobada: castell de Montesquiu (aparcament)
Distància: 9.66 km
Desnivell: 438 m


8 d’OCTUBRE
Els Munts

Iniciem el recorregut a Solallong i caminarem sota l’atenta mirada del santuari dels Munts que ens acompanyarà durant tot el recorregut fina arribar-hi. Des de dalt gaudirem d’unes vistes espectaculars del Bisaura.  

Punt de trobada: Sant Quirze de Besora, plaça Bisaura
Distància: 13,30 km
Desnivell: 470 m


22 d’OCTUBRE
Ciuret

Ciuret és un petit nucli que forma part del municipi de Vidrà i que està format per un conjunt de masos i l’església de Santa Llúcia. El seu clima humit, amb un règim de pluviometria excepcional, i els seus paisatges plens de prats de pastura fa que molts coneguin aquesta zona com la Suïssa Catalana. Amb Ciuret com a punt de partida, la ruta passa per llocs fantàstics com el Toll, les Marrades o Corrubí.

Punt de trobada:  Sant Quirze de Besora (plaça del Bisaura)
Distància: 9 km
Desnivell: 300 m


12 de NOVEMBRE
Salt del Mir

El salt del Mir, de 35 m d’alçada, és un paratge d’una gran bellesa. L’indret és espectacular, especialment si porta una bona quantitat d’aigua. Prop del salt, hi trobem les restes de molins fariners antics on encara s’hi pot veure part del mecanisme. La volta que us proposem passa també per la bonica ermita del Prat.

Punt de trobada: Santa Maria de Besora (davant de l’Ajuntament)
Distància: 11.62 km
Desnivell: 430 m


26 de NOVEMBRE
De Sora al castell del Boixader

Sora està format per un petit nucli i masies disseminades que s’han dedicat històricament a l’agricultura i la ramaderia. Anirem fins a les restes del castell de Boixader des d’on tindrem una bona panoràmica del Bisaura, i de tornada passarem per Rocafiguera on coneixerem la Bella Antònia, una gran sequoia d’uns 30 metres d’alçada i 5 d’amplada.

Punt de trobada: Sora, a l’aparcament de l’entrada del poble
Distància: 9,20 km
Desnivell: 365 m

 

PER DESCARREGAR-VOS EL LLIBRET AMB TOTES LES SORTIDES CLIQUEU AQUÍ

Aquest programa és gestionat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, en el marc del conveni de cooperació i col·laboració entre la Diputació de Barcelona, el Consorci i l’Ajuntament de Montesquiu, relatiu a les tasques d’informació de l’equipament cultural i centre de recursos del castell de Montesquiu.

Imprimeix