Marxa Nòrdica 2018

Des del Parc del Castell de Montesquiu es dóna impuls a aquest projecte. El seu objectiu principal és descobrir racons singulars de la vall del Ges, Orís i Bisaura tot practicant aquest saludable esport. Totes les sortides són matinals de diumenge. La distància dels itineraris varia entre 8 i 13 km i les sortides tenen una durada de 3 a 4 hores. Amb les rutes que us proposem visitarem indrets que formen part dels municipis de la vall del Ges, Orís i Bisaura.


INFORMACIÓ GENERAL

HORARI DE TOTES LES SORTIDES: 

Preu per sortida: 4€ 
Requisits: cal dur calçat i roba còmode, aigua i esmorzar.
Si no teniu bastons específics de marxa nòrdica, nosaltres us en proporcionem

8.15h pels que no han fet mai marxa nòrdica
8.45 h pels que ja han fet marxa nòrdica

                            

INSCRIPCIÓ PRÈVIA IMPRESCINDIBLE  https://tincticket.com/marxanordica2018      

MÉS INFORMACIÓ:
Parc del castell de Montesquiu
Tel. 938 529 234 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Pots descarregar el fulletó sencer AQUI

 


CALENDARI DE SORTIDES 2018

11 de MARÇ
Volta al Parc del castell de Montesquiu

La ruta surt del castell de Montesquiu i fa una volta circular pel Parc per tal de descobrir-ne els racons més destacats. El camí transcorre pel coll de Tres Pals i retornar pel mirador de la Rovira i font Codineta.

Punt de trobada: castell de Montesquiu (aparcament)
Distància: 8 km
Desnivell:  350 m


25 de MARÇ
Sant Bartomeu de Covildases des del coll de Bracons

Ens endinsem a la zona de Vidrà on destaquen les fagedes, rouredes i prats montants, com també les diverses fonts i salts d’aigua. La ruta ens porta a la bonica ermita de Sant Bartomeu de Covildases del segle XII, envoltada de rics prats de pastura i un dels punts d’ascensió al mític cim del Puigsacalm.

Punt de trobada: Torelló, aparcament del Mercat Municipal
Distància: 8 km
Desnivell: 330 m


8 d’ABRIL
De Sant Quirze de Besora a Saderra pel camí Vora Ter

El riu marca la personalitat de Sant Quirze de Besora; per això, us proposem vorejar un tram del camí Vora Ter (GR 210) i acostar-nos tant al patrimoni industrial i cultural com a la fauna i la vegetació del bosc de ribera. La ruta ens portarà fins a Saderra, veïnat d’Orís, amb cases senyorials d’interès.

Punt de trobada: Sant Quirze de Besora (plaça Bisaura)
Distància: 11.30 km
Desnivell: 120 m


22 d’ABRIL
Salt del Mir

El salt del Mir, de 35 m d’alçada, és un paratge d’una gran bellesa. L’indret és espectacular, especialment si porta una bona quantitat d’aigua. Prop del salt, hi trobem les restes de molins fariners antics on encara s’hi pot veure part del mecanisme. La volta que us proposem passa també per la bonica ermita del Prat.

Punt de trobada: Santa Maria de Besora (davant de l’Ajuntament)
Distància: 11.62 km
Desnivell: 430 m


6 de MAIG
Llaés, baumes del Teixidor i Mare de Déu de la Cau

La ruta que us presentem recorre uns paratges preciosos. Comença a Llaés, just al peu del castell i segueix cap a la Bauma del Teixidor. Un cop allí ens enfilarem fins l’ermita de la Mare de Déu de la Cau per tornar de nou al castell de Llaés.

Punt de trobada: Santa Maria de Besora, davant de l’ajuntament
Distància: 10,40 km
Desnivell: 512 m


20 de MAIG
Sora

En aquesta caminada coneixerem una petita part de l’immens territori de Sora i, rodejats de boscos, rieres i torrents, gaudirem de tota la tranquil·litat enmig d’un paratge meravellós caminant entre masies com ara la Tremolosa.

Punt de trobada: Sora, a l’aparcament de l’entrada del poble
Distància: 9 km
Desnivell: 360 m


3 de JUNY
L’Hort de Gestsemaní i la bauma de la Vila

Amb aquesta ruta ens endinsarem a la zona de Vidrà on destaquen les fagedes, rouredes i prats montants, com també les diverses fonts, salts d’aigua i arbres monumentals. Descobrirem un d’aquells llocs insòlits que pràcticament ni surten als mapes i que val molt la pena de ser visitat: l’Hort de Getsemaní.

Punt de trobada: Sant Quirze de Besora (plaça del Bisaura)
Distància: 9,97 km
Desnivell: 450 m


17 de JUNY
Puig de l’Àliga i Serra de Curull

Aquesta ruta l’hem escollida per la bellesa dels seus boscos, el sender desfila enmig de frondoses fagedes i rouredes. Des del puig de l’Àliga, la vista és espectacular als 360º, amb el Bisaura al nord i la plana de Vic al sud.

Punt de trobada: Torelló (aparcament del Mercat Municipal)
Distància: 10 km
Desnivell: 500 m


1 de JULIOL
Fontcoberta – serra de Santa Magdalena

Sortirem de Fontcoberta per pujar a la serra de Santa Magdalena on podrem observar el Pirineu, des del Puigmal al Canigó, per un cantó, i per l’altre, el Puigsacalm ens oferirà unes vistes ben especials.

Punt de trobada: Sant Quirze de Besora (plaça Bisaura)
Distància: 9.5 km
Desnivell: 400 m


15 de JULIOL
Bellmunt per la fageda

Des del coll de Vidrà anirem al santuari de Bellmunt pujant per la cara nord. Pel camí gaudirem dels diferents boscos que ens trobarem a cada pas fins arribar dalt de la carena; les rouredes i fagedes en seran les grans protagonistes. I un cop dalt, la plana de Vic se’ns obrirà majestuosa als peus.

Punt de trobada: Sant Quirze de Besora (plaça Bisaura)
Distància: 9.62 km
Desnivell: 490 m


23 de SETEMBRE
Del castell de Montesquiu al castell de Besora

Un itinerari circular ens descobrirà les restes del castell de Besora, centre històric del territori, i des del Pla del revell gaudirem d’unes vistes precioses dels Pririneus, el Pedraforca, el Puigmal, la serra de Bellmunt i el Montseny.

Punt de trobada: castell de Montesquiu (aparcament)
Distància: 9.66 km
Desnivell: 438 m


7 d’OCTUBRE
Els Munts

Iniciem el recorregut a Solallong i caminarem sota l’atenta mirada del santuari dels Munts que ens acompanyarà durant tot el recorregut fina arribar-hi. Des de dalt gaudirem d’unes vistes espectaculars del Bisaura. 

Punt de trobada: Sant Quirze de Besora, plaça Bisaura
Distància: 13,30 km
Desnivell: 470 m


21 d’OCTUBRE
Itineraris del Parc: obaga i Solell de les Codines

Comencem a l’obaga de les Codines fins al camí de l’Orra, la bauma del Ginestet, baixem cap als Emprius i retornem al pont de les Codines, on enllaçarem amb l’itinerari del Solell de les Codines que recorre un tram de l’antic camí Ral i puja a les Vívoles, des d’on gaudirem de bones vistes de la serra de Bufadors i de Planeses.

Punt de trobada: Montesquiu (plaça d’Emili Juncadella, davant de l’ajuntament)
Distància: 8.50 km
Desnivell: 480 m


4 de NOVEMBRE
Baumes dels Ferrers, Morro del Quer i tombes del faig

El morro del Quer és un mirador natural situat a més de 1200 m d’altura, ens ofereix unes vistes fantàstiques del Bisaura, el veïnat de Llaés, amb el castell i les Baumes, i una panoràmica de 360º des del Montseny fins al Ripollès i la Cerdanya, passant pel Pedraforca i el Cadí. També visitarem les Tombes del Faig, un avenc de restes neolítiques.

Punt de trobada: Santa Maria de Besora, (davant de l’Ajuntament)
Distància: 11.56 km
Desnivell:  377 m


18 de NOVEMBRE
La Grevolosa i la serra de Llancers

Des del coll de Bracons resseguim part de la serra de Llancers la qual deixem per baixar al bosc de la Grevolosa, una fageda amb arbres d’alçades imponents on les arrels dibuixen figueres fantasmagòriques sobre un terra atapeït de fulles, i confereixen a l’indret un aspecte de conte de fades.

Punt de trobada: Sant Vicenç de Torelló, davant l’ajuntament
Distància: 8.3 km
Desnivell: 434 m

 

Aquest programa és gestionat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, en el marc del conveni de cooperació i col·laboració entre la Diputació de Barcelona, el Consorci i l’Ajuntament de Montesquiu, relatiu a les tasques d’informació de l’equipament cultural i centre de recursos del castell de Montesquiu.

Imprimeix