Salt del Molí

Es tracta d'una ruta circular sense grans dificultas que ens portarà fins al Salt del Molí. Passarem pel pont romànic de Salgueda fins arribar just sota el salt des d’on observarem de ben a prop els seus 20 metres d’alçada. Com les antigues ruïnes ens ho demostren, aquest salt d’aigua va ser aprofitat per fer funcionar un molí; d’aquí en deriva el seu nom. 

 

PUNT DE SORTIDA: VIDRÀ (980 m). 

Arribant per la carretera BV-5227 que puja de Sant Quirze de Besora a Vidrà. Un cop entrem al poble i passat el primer nucli de cases, trobem la casa d’EL CAVALLER. Just després de passar el Cavaller i davant del poliesportiu, és on comença la ruta. 

 

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA 

0km: Situats davant del camp de futbol, a la dreta surt una pista cap al Cavaller de baix, amb diferents rètols entre els quals Sant Pere de Torelló i salt del molí. 

0,19km: Seguint la pista, ja a la vista de la casa, trobem un altre indicador que ens desvia a l’esquerra abans d’arribar-hi. Continuem de baixada i en direcció a la depuradora. 

0,59km: Just passada la depuradora i després d’una tanca, agafem un corriol que surt a l’esquerra (pal indicador). Deixem la pista de baixada que va a Sant Pere de Torelló. 

1,32km: Després d’un tram més planer, el corriol comença a baixar més pronunciadament. Passa a prop de la torre d’alta tensió i segueix baixant per la dreta. Quan aquest corriol es torna més dret i de pedra, a l’esquerra ens desviem per seguir baixant més suaument. 

1,38km: El corriol canvia de direcció a la dreta i arribem al PONT DE SALGUEDA. Travessem el pont i, a partir d’ara, seguim les marques grogues i blanques del camí vora Ges. 

1,58km: Després d’una pujada del camí i quan comença a baixar, trobem una bifurcació. Continuem baixant pel camí de la dreta tot seguint les marques. 

1,67km: Seguim pel camí principal de l’esquerra, el que baixa per la dreta ens porta a la part superior del salt. 

1,82km: Després d’una ziga-zaga de baixada, trobem les restes del Molí vell de Salgueda i arribem al riu. Seguint a la dreta, riu amunt, en pocs metres arribem al salt. 

1,83km: SALT DEL MOLÍ D’EN SALT. 

2,28,km: Retornem pel camí que hem baixat fins a arribar un altre cop al pont de Salgueda. 

2,29km: Passat el pont, en lloc de seguir recte pel camí que hem baixat, ens desviem a la dreta i seguim paral•lels al curs del riu. Seguim les marques grogues i blanques. 

2,47km: Després d’una pujada del camí, quan comença la baixada, trobem una bifurcació. Seguim les marques pel camí de la dreta que baixa de nou arran de riu. 

2,52km: Travessem el riu i seguim recte deixant a la dreta les runes del Molí nou de Salgueda. 

2,65km: Continuem pel camí ben fresat. Deixem a la dreta diversos corriols que baixen a la riera i arribem a uns prats. Som als plans del Molí nou. Seguint les marques, voregem els prats per la dreta en lleugera pujada. 

2,81km: El camí ens porta a la pista pavimentada que va de Vidrà a Sant Bartomeu de Covildasses. Seguim la pista cap a l’esquerra. 

3,11km: Deixem la pista pavimentada que travessa el riu i les marques per continuar a la dreta per una pista de terra. 

3,43km: En el revolt molt pronunciat a la dreta, deixem la pista per seguir-ne una de més secundària a l’esquerra que travessa el torrent dels Rònecs. En aquest punt, enllacem amb l’itinerari de Vidrà al Puigsacalm (marca verda, blanca i negra). 

3,45km: Travessem el torrent i seguim a l’esquerra per la pista herbosa. 

3,98km: Després de pujar suaument, la pista comença a baixar i arribem a uns prats. En un revolt marcat a l’esquerra, hi trobem una bifurcació (pal indicador). Seguim a la dreta per tornar a travessar el riu Ges. 

4,24km: Després de travessar el riu, la pista es torna camí i arriba a uns prats que travessem per enfilar els marges que ens pugen de nou a la carretera de Sant Bartomeu. 

4,25km: Continuem la pista uns 10 m a l’esquerra per tornar a trobar el camí a la dreta que comença la pujada cap al poble de Vidrà (pal indicador). 

4,43km: El camí travessa una pista que va perpendicular amb una tanca a banda i banda i passem per les respectives portes. 

4,64km: El camí surt a la part final del poble. A l’esquerra, hi ha el càmping i a la dreta, de baixada, veiem la carretera de Ciuret. Tirem recte, passem per sota el roure del Serrassolses i arribem a l’inici de la ruta. 

 

4,87km: VIDRÀ

Descarregar fitxa amb PDF

Veure ruta a Wikiloc

Imprimeix