Bellmunt

Des de Vidrà farem una ruta circular que ens portarà al santuari de Bellmunt. Pel camí gaudirem dels diferents boscos que ens trobarem a cada pas fins arribar dalt de la carena; les rouredes i fagedes en seran les grans protagonistes. I un cop dalt, la plana de Vic se’ns obrirà majestuosa als peus. 

PUNT DE SORTIDA: VIDRÀ (980 m). 

Arribem per la carretera BV-5227 que puja de Sant Quirze de Besora a Vidrà. Un cop entrem al poble i passat el primer nucli de cases, trobem la casa d’EL CAVALLER. Just després de passar el Cavaller i davant del poliesportiu és on comença la ruta. 

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA: 

0 km: Ens situem davant del camp de futbol. A la dreta surt una pista cap al Cavaller de baix on trobem diferents rètols (Sant Pere de Torelló i salt del Molí). 

0,19 km: A la vista de la casa, seguim la pista. Abans d’arribar-hi, un altre indicador ens desvia a l’esquerra, de baixada i en direcció a la depuradora. 

0,59 km: Just després de passar per davant de la depuradora i després d’una tanca, deixem un corriol que surt a l’esquerra de pla (pal indicador) i seguim la pista de baixada que va a Sant Pere de Torelló. 

1,71 km: En un revolt a la dreta trobem a l’esquerra el camí que baixa al Salt del molí d’en Salt. Seguim a la dreta per la pista. A partir d’ara, trobem marques grogues i blanques del Camí vora Ges. 

2,14 km: Obviem un corriol que s’enfila a la dreta per seguir per la pista. 

2,23 km: Arribats a un revolt pronunciat a l’esquerra de baixada, deixem la pista per seguir un corriol que surt just al mig del revolt (pal indicador) que és per on continuen les marques. 

2,65 km: Trobem un camí que s’enfila a la dreta, que és per on continuarem. Abans, però, val la pena continuar 20 metres més pel camí principal tot seguint les marques per veure el salt de La Tosca. 

2,67 km: LA TOSCA DE DEGOLLATS. Un cop visitat el salt, tornem enrere a buscar l’altre camí a uns 20 metres. 

2,69 km: Enfilem el camí que ara ens queda a l’esquerra i deixem el camí amb marques per on hem vingut. Comença la pujada i a pocs metres ens situem damunt La Tosca i continuem remuntant. 

3,50 km: Després de passar per dos petits collets amb una lleugera baixada després del segon collet, trobem un corriol que ve de la dreta. Continuem cap a l’esquerra. 

3,84 km: El camí va a parar al final d’una pista que queda morta a l’esquerra al cap de pocs metres. La seguim cap a la dreta. 

4,43 km: La pista va pel solell i just quan travessa el torrent de Canemars i entra a la baga la deixem per seguir pel corriol que va paral•lel al torrent uns 20 metres i s’enfila pel marge dret. Aquí el camí està una mica en mal estat, però de seguida es torna més evident. 

4,7 km: Després de creuar el torrent dues vegades, el camí travessa una antiga pista de desembosc per continuar recte de pujada. 

4,92 km: COLL DE HI-ERA-DE-MASSA. Situats al coll, seguim el camí de pujada de l’esquerra i senyalitzat amb marques grogues i blanques del PRC-45. Deixem recte i a la dreta dues pistes que arriben al coll. 

4,99 km: El camí fa un canvi de direcció a la dreta molt evident i en deixa un altre menys fresat que segueix recte. Seguim les marques. 

5,58 km: SANTUARI DE BELLMUNT (1.246 m). Retornem fins al coll de Hi-era-de-massa pel mateix camí de la baga que hem pujat. 

6,24 km: COLL DE HI-ERA-DE-MASSA. Continuem per la pista que segueix recte amb una lleugera pujada que indica Vidrà. A l’esquerra, deixem la pista del PRC-45 que marca coll de les Gargantes i Torelló i a la dreta la pista per on hem pujat que marca la Tosca de Degollats i Sant Pere. 

6,45 km: Just al final de la pujada, deixem a l’esquerra la pista que ve del Bosquetell i d’on puja el GR-3. Seguim a la dreta fins a Vidrà amb marques vermelles i blanques. 

7,7 km: Sempre seguint la pista bastant planera, arribem a coll de Pitró, on la pista comença la baixada. 

8,87 km: EL COLL DE VIDRÀ. Arribem a la casa del Coll pel costat de la bassa i trobem la carretera GIV-5227 de Sant Quirze a Vidrà. Seguim a la dreta pel costat de la carretera. 

 

9,62 km: VIDRÀ. Fi de la ruta

Descarregar fitxa amb PDF

Veure ruta a Wikiloc

Imprimeix