La Vall del Ges, Orís i el Bisaura és un territori situat al nord de la comarca d’Osona, format pel Bisaura al nord, la vall del Ges al sud-est i Orís al sud-oest. Al Bisaura trobem els municipis de Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Sora i Vidrà. A la Vall del Ges, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló i Torelló. I tots aquests municipis, juntament amb el poble d’Orís, s'engloben sota la marca turística gesbisaura.

El medi natural i rural tenen molta importància en tot el territori. El paisatge es dibuixa amb camps de conreus i pratsde pastura, amb ermites, masies i  castells. Caminant per aquests paratges, trobem boscos de pi i de roure als vessants més assolellats i magnífiques fagedes a les bagues, rieres rocalloses i bonics salts d’aigua amagats. I si pugem en alguns dels nombrosos cims, gaudirem d’unes vistes panoràmiques immillorables.

Les principals vies d’accés són la carretera C-17 (carretera de Barcelona a Puigcerdà) i la C-37 (eix Vic - Olot), a més de la xarxa local de carreteres existent que comunica els municipis entre si.

Orís

Cinc nuclis disseminats formen aquest petit municipi de 290 habitants, situat a la part septentrional de la Plana de Vic. 

Continuar llegint

Imprimeix

Sora

El municipi de Sora té dues valls, la de la riera de Sora i la de la riera de Cussons, i tres petits nuclis de població que reuneixen prop de 200 persones, la majoria de les quals viu en masies. El fet d’estar rodejat de boscos, rieres i torrents, i tenir un cert aïllament natural respecte dels pobles veïns, fa que a Sora es respiri la tranquil·litat.

Continuar llegint

Imprimeix

Torelló

Torelló és un poble amb un moviment cultural especialment viu, amb gran quantitat d’actes festius i culturals que tenen lloc al llarg de l’any. N’és un bon exemple el Carnaval de Terra Endins, un dels carnavals més participatius de Catalunya, un espai de disbauxa i de festa pensada per a totes les edats. 

Continuar llegint

Imprimeix

Vidrà

El terme de Vidrà està inclòs dins del Pla d'Espais d'Interès Natural de Serres de Milany- Santa Magalena i Puigsacalm- Bellmunt. Són destacables les fagedes, rouredes i prats montants, com les diverses fonts, salts d'aigua i arbres monumentals, indrets dignes de visitar que contribueixen a donar a l'entorn un encant especial. Es pot gaudir de Vidrà a peu o en bicicleta pels més de 60 km de camins i carreteres rurals que té. 

Continuar llegint

Imprimeix