Santa Maria de Besora

Endinseu-vos en aquest petit municipi del Bisaura i descobriu els elements de patrimoni natural i cultural que el fan únic. Les restes del Castell de Besora i de l’església de Santa Maria mereixen una visita, no només pel valor arquitectònic i històric, sinó també pel geogràfic, ja que el sender per arribar-hi és de gran bellesa i la vista panoràmica des del cim és magnífica. 

Del patrimoni natural, hem de destacar els Bufadors de Beví, on grans blocs de roca coberts de molsa dibuixen forats o escletxes per on surt corrent d’aire, un indret de gran bellesa natural que té un aire màgic, i la Bauma dels Ferrers, per la seva espectacularitat i història. Val molt la pena, també, la petita excursió fins l’espectacular salt del Mir i visitar els antics molins que el rodegen, dels quals encara podem observar el mecanisme i les moles de pedra. 

     

L’estructura arquitectònica del poble ajuda a reviure un mercat de l’època medieval. Si hi aneu el Divendres Sant hi trobareu demostracions d’oficis, artesania, productes naturals i jocs infantils. 

www.santamariabesora.cat

 

Imprimeix